ŽAtecký sprint a štafety

O víkendu se náš oddíl zúčastnil Českého poháru štafet v Kroučové a ŽA ve sprintu ve městě chmele.

Sobotní víkend začal štafetami u Kroučové v přírodním parku Džbán. Tratě nabídly rychlé rovinné běžecké části i příkré svahy s množstvím terénních nerovností. Nejlépe si vedla naše mužská štafeta LPM A (Jirka, Fanda, Petr St.), která obsadila 11. pozici. Béčko (Tomáš P., Tomáš Č., Kuba) doběhlo na 46. místě a holky v D21 (Kačka, Barča, Terka) se umístily na 14. příčce. Martin a Šimon běželi H12 za západočeské štafety. Na výsledky se můžete podívat zde.

Bylo to na krev!

 Odpoledne byl na programu sprint v Žatci. Tratě začínaly v historické části města, poté závodníci proběhli sídlištěm pod hradbami až k sportovní hale na břehu Ohře, kde bylo centrum závodu. Výborně běžela Kačka, která se v D20 umístila na druhém místě, na bednu se dostal i Jirka v H20, který doběhl na třetí pozici, se ztrátou 3 s na vítěze. V D18 Terka doběhla v sedmém nejrychlejším čase a za sebou nechala fůru áčkařek. Na ostatní mrkněte do výsledků.

 

Na nedělní štafetový závod jsme se opět přemístili do Kroučové. Dařilo se holkám, dokonce chvíli byly na medailových pozicích (Barča na radiokontrole třetí), pak trošku ztratily, ale i tak z toho bylo umístění v první desítce (9. místo). V H21 na prvním úseku Jirka špatně došlápl a kotník mu nedovolil pokračovat. Takže o body se rvala naše druhá štafeta, která byla hodně vidět, hlavně na divácké kontrole, kterou Kuba razil pro jistotu hned dvakrát :) Tudíž na bednu se dostali jen Martin se Šimonem, neboť Západočeská oblast získala ve Vyzývacím poháru (utkání žákovských družstev oblastních výběrů žactva) bronz! Výsledky z neděle.

 

Tags: