531 jam aneb MČR krátká Eduard

 

 V Krušnohoří před lety,

za stříbrem vyráželi na hřbety.

Aniž by o tom věděli,

připravovali terén pro neděli.

Jámy, rýhy, kupky,

pro pořádné hrubky. 

O víkendu se konalo mistrovství na krátké trati u Jáchymova v okolí biatlonového areálu.  Prostor nabídl nesčetně terénních nerovností po rozsáhlé těžbě stříbra ve středověku.

Část z nás se ještě před tím zúčastnila v pátek jednodenního soustředění v okolí prostoru mistrovství. Dopoledne jsme trénovali na mapě u Potůčků a odpoledne zaběhli modelový sprint v jámovištích a na loukách nedaleko dolu Rovnost. Ostatní dorazili až v sobotu na hlavní závod.

Sobotní semifinále se běželo na mapě Jáchymovské peklo. Trať kromě vykutaných jam nabídla i příkré svahy a hluboké rýhy. Většině našich závodníků se závod povedl. Osm lidí (z 14) postoupilo do finále A. Nejlépe běžela Kačka, která svůj rozběh ovládla. Jirka byl druhý, Barča, Ilona a Fanda pátí, Petr Stehlík osmý, Petr Suchý jedenáctý a Mirka dvanáctá. Výsledky na orisu.

Nedělní finále zahrnovalo jámy snad všech velikostí. Nejlépe se s nimi vypořádal Fanda, který doběhl na krásném 19. místě v H21A. V D20 Kačka pátá, Barča devátá. V pětatřicítkách Petr St. šestý, Ilona v D50 osmá. Jirka v H20 desátý. Na ostatní se podívejte ve výsledcích. 

 

Tags: