Krásný krty

O víkendu proběhly tři oblastní žebříčky ve Krásném dvoře a Krtech u Jesenice. Sobotní dopoledne patřilo oblastnímu Mistrovství ve sprintu. Závod se odehrával v centru Krásného dvora, areálu zámku a přilehlého parku. Shromaždiště bylo situováno v areálu koupaliště, kde ač počasí již nabývalo téměř letních teplot, nebylo ještě po vodě ani památky.

  

zámek a okolí

 

 

Tratě sprintu byly pestré, nejdříve na závodníky čekal lesopark, kde bylo nutné dobře držet směr a také vyběhnout pár vrstevnic, následně tratě byly propletené přes samotný areál zámku, v němž o detailní čtení mapy kvůli průchodům a plotům nebylo nouze a na závěr provedla trať závodníky přes klasickou zástavbu s možnostmi volby zprava, zleva. Většina postupů měla jen jednu správnou variantu, kdo ji nezvolil, ztratil.

Oblastními mistry ve sprintu se stali v D21 Věrka, v H21 Jirka V., v H55 Jirka P. Na bedně se umístil i Kuba St. v kategorii H10.

 mapa sprintu

 

Odpolední krátká se uskutečnila v prostoru celého parku. Závodníky nečekal pouze rychlý monotónní parkový les s dobrou viditelností v tomto období, ale terén byl poměrně orientačně zajímavý. Nabídnul rozplizlé hustníčky i podrost, místy drobné terénní nerovnosti či prudké stráně a rýhy.

První místa ve svých kategoriích obsadily Mirka a Kačka Š., pro druhá místa si doběhli Kačka K., Barča Š., Kuba St., Štěpánka a Jirka V. Na třetích pozicích stáli Jirka P., Šimon a Eva.

 

 

Nedělní klasika proběhla tradičně u Jesenice v Krtských skalách. Nenabídla zásadní volby, spíše středně dlouhé postupy, často přes velmi kamenitý a rozbitý terén. Donutila závodníky pohlídat si směr a podrobně číst detaily v mapě. Ve svých kategoriích vyhráli Kačka Kožíšků a Jirka V.

 

Na výsledky všech našich závodníků se můžete podívat do Orisu (sprint, krátká, klasika).

 

mapa kratka

 

 

Tags: