Velikonoce ve skalách (se zpožděním)

Letošní pozdní termín Velikonoc nás nalákal na první jarní vícedenní závody, Velikonoce ve skalách, které pořádá tradičně DKP. Nebyli jsme z LPM sami, celkem bylo možné ve startovních a výsledkových listinách najít 11 jmen z LPM v kategoriích HDR, D10L, D21E, D35B, D45A, H21B, H35B a H45B.

         První etapa s krásným shromaždištěm v kempu Nedamov nedaleko Dubé splnila vše, co jsem od těchto závodů očekávala, včetně slunečného počasí. Na úvod moje trať D45A nebyla extra těžká a po rozehřátí jsem se dostala do skal, kde jsem na 10 kontrolách mohla ukázat, co umím. Tedy velké chyby, hlavně v poslední čtvrtině závodu, kdy už se mi pletly nejen nohy, ale evidentně i myšlenkové pochody.

 

   

     

Další 2 etapy měly shromaždiště na velké louce nedaleko Doks a obě se odehrávaly na mapě Pruský kámen.

Přímo ve skalách jsem ve 2. etapě pobyla o dost méně, ale celkově mě trať velmi bavila. Na několika svých delších postupech v úvodu jsem měla co řešit a v druhé polovině jsem byla ráda, že už nemusím nic řešit a mohu skály nádherným údolím zcela tupě oběhnout. Tentokrát jsem neudělala žádnou hrubou chybu, ale nevolila jsem vždy úplně optimální postup a závěru už jsem do kopce spíš stála než šla nebo dokonce běžela! (viz OB postupy)

 

         Poslední etapa měla handicapový start a zavítaly jsme do stejného prostoru jako den předtím, ale z druhé strany. Počasí bylo o dost horší než předchozí dny, pekelná zima a nepříjemný vítr, což vadilo hlavně na shromaždišti. V lese se mi zdály kopce zase o něco vyšší než den dva předtím, ale trochu se vyjasnily vrstevnice, skály a kameny. Nějaké chybičky a chyby se vloudily, ale celkově jsem byla spokojená. A nejen já, především naše nejmladší závodnice Štěpánka Š. a Kačka D. v kategorii D10L, kdy si obě užily 1. i 2. místo, ať v jednotlivých etapách nebo celkově. Dokonce i rodiče, Lucka Š. v 1. etapě zazářila 2. místem v D35B, zatímco Pavel D. byl ve 2. etapě třetí v H35B a jeho konkurent Míra Č. v 1. etapě také třetí. My ostatní jsme v celkových výsledcích obsadili místa zhruba v polovině, což nám stačilo ke štěstí.

Výsledky 

 

Tags: