Akáda v centru Hané

V Olomouci se konaly České akademické hry a náš oddíl měl zastoupení Kačkou, Luckou a Jirkou. Společně s Honzou Macurou a Ondrou Povou reprezentovali ZČU ve sprintu a na klasice.

Kačka v koridoru

Den první – úprk před lvy

Centrum sprintu se nacházelo na Svatém kopečku a trať vypadala velmi zajímavě. Už podle parametrů bylo jasné, že to nebude zadarmo a směrné časy zůstanou nedostižné (převýšení  150m ženy, 170 m muži). Na start se šlo jak jinak než z prudkého kopce dolů. První část trati probíhala v zahrádkářské kolonii a nabídla pěkné volby, poté se závodníci dostali do areálu ZOO, kde už se to jevilo na rozhodování poměrně chudě, ale prostředí bylo atraktivní, běžci míjeli jeden výběh za druhým. Závěr trati vedl opět přes zahrádkářskou kolonii a vše završil doběh v místní bazilice. A jak jsme dopadli při slušné konkurenci elitních běžců a běžkyň? Kačka byla osmnáctá, Lucka dvacátá, Jirka osmý.

Úprk před lvy

Den druhý – kopec, kopec a kopec

Klasika se běžela v blízkosti Kladek u Nectavského údolí. Prostor odpovídal akademickému MS minulý rok. A terén to byl vskutku na klasiku stavěný. Na mapě spočíval jeden kopec za druhým a údolí za údolím. A tak trať měla slušné převýšení ( muži – 700m na 9 km, ženy – 500m na 6 km). Možnosti postupu byly krásné, buď delší obíhačky nebo překonávání jednoho údolí za druhým. Kačka obsadila 17. příčku, Lucka doběhla na 19. pozici, Jirka skončil na 7. místě.

trať muži

 

Tags: