UNESCO sprint a javořické štafety

Telč

4..3..2..1..píííp, z malebného břehu Štěpnického rybníka rovnou k mapovému startu na okraji historického jádra. Na první kontrolu po můstku nad hradním příkopem, pak přímo na náměstí, okolo podloubí a restaurací. Propletení skrze zaparkovaná auta a davy přihlížejících, přes několik průchodů a branek až do areálu zámku. Oražení krabičky a seběhnutí do Zámeckého parku. Sesbírání pár kontrol za hustníčky, oběhnutí záhonků a dlouhý postup na jih do sportovního areálu. Volba zprava přes park či podél starého města, obojí kolem Ulického rybníka. Následně směr nová zástavba pro další lampiónovou nadílku a poté již vracečka na rynk, ťuknutí sběrky alias divácké kontroly a malý pytlíček po nádvořích, jeden průchod, druhý průchod, okolo nevěsty až za kašnu ke stojanu. Zpět ke sběrce a konečně vstříc nafouklému oblouku ve středu Telče.

Výsledky naší devítky:

D18 – 22. Terka

D20 – 5. Kája, 17. Barča

D21A – 25. Věrka, 37. Lucka

D21C – 4. Innes

H20 – 8. Jirka, 28. Martin

H21C – 49. Kuba

Štafety v Řásné

Tam za Telčí, pod nejvyšším vrcholem Českomoravské vrchoviny u Velkého pařezitého rybníčku se konaly další dva závody Českého poháru štafet. Běželo se na mapě Míchova skalka v terénu lehce kopcovatém s množstvím vodotečí i porostů.

Start štafet

Naše první ženská štafeta ve složení Věrka, Barča a Kačka doběhla v sobotu na pěkném 14. místě, druhá holčičí štafeta obsazená Terkou, Luckou a Innes obsadila 31. příčku. Jirka, Martin, Kuba doběhli na 47. pozici.

Koukačka

 V neděli dvojčata s Věrkou dosáhly 17. nejrychlejšího času, T., L. a I. si polepšily o 5. míst na 26. flek. Márty finišoval jako 48. 

Běháme s radostí

Tags: