MČR ve štafetách Vracov

Protože na stránkách úplně zapadlo, že jsme se v říjnu zúčastnili MČR ve štafetách, pokusím se to ještě dodatečně napravit...

Mistrovství ČR štafet a družstev v orientačním běhu se letos konalo 10.-11. října ve Vracově. Za LPM se nominovala tříčlenná ženská i mužská štafeta. Na jižní Moravu jsme dorazilii už v pátek večer. V sobotu probíhal závod štafet. Nejprve se vydali do lesa a místních dun závodníci hlavních kategorií, včetně našich dvou štafet. Druhou polovinu závodu živě přenášela ČT Sport, takže se někteří mihli i v televizi (třeba Kuba při doběhu zárověň s vítěznou štafetou, která nás však předběhla o úsek..). Na bednu jsme sice nedosáhli, ale Věrka s Barčou a Kačkou obsadily krásné 19. místo. Odpoledne prohíhal závod mladších kategorií a veteránů, ale my už jsme se mezitím vydali na večeři na objednaný řízek, který pořadatelé zajistili v místní školní jídelně. Večer nastal čas prouzkoumat místní sklípky a ochutnat ještě “teplý” burčák.

 

 

V neděli se konal závod družstev, přesně “Mistrovství a Veteraniáda ČR klubů a oblastních výběrů žactva”. Náš sedmičlenný tým tvořili Tomáš, Barča, Kuba, Kačka, Petr, Věrka a Martin. V konkurenci nejlepší týmů z celé republiky naše družstvo doběhlo bez větších chyb na pěkném 39. místě. Odpoledne se také vyhlašovaly celkové letošní výsledky žebříčku A, kde si cenu a diplom za 3. místo v kategorii D20A přebrala Kačka.

 

 

Přestože byla celý víkend hrozná zima, foukal studený vítr a na shromaždišti na fotbalovém hřišti nebylo, kde se ohřát (oddílový tunel moc nepomáhal), byla na závodech skvělá atmoféra a moc jsme si výlet na Moravu užili.

 

Fotky ze závodů: https://www.zonerama.com/Lovunka/Album/963018


Krátká reportáž ČT: http://www.ceskatelevize.cz/sport/ostatni/322110-na-mcr-v-orientacnim-behu-zvitezilo-trio-z-hradce-kralove/

Tags: