Od áček po štafety

Jablonecká áčka

Za prvními podzimními nároďáky jsme vyrazili pod nejstarší železnou rozhlednu v Čechách, Slovanku, kde jsme mohli porovnat své výkony s téměř kompletní českou špičkou. Společně s dalšími 1800 závodníky ze všech koutů republiky jsme zaplnili sjezdovku lyžařského areálu v Hraběticích a absolvovali dva závody Českého poháru a Žebříčku A.

Tamější prostor nabídl velmi pestré terény, plné kamenů, skalek a borůvčí. A především klasika nám svojí délkou dala možnost se tohoto terénu pořádně nabažit. V pánské elitě nešel ani vítěz pod sto minut (Fanda 111 min – 9. místo!, Jirka 118 min) a v kategorii H21A, kde náš oddíl reprezentoval Petr Stehlík, byl vítězný čas dokonce o deset minut delší, 111 minut (Petr 134 min).

 

V dámských kategoriích jsme měli zastoupení v juniorkách, kde doběhla Kačka na osmé pozici, a v osmnáctkách, v nichž Terka obsadila 21. příčku. V H10 pěkné 9. místo vybojoval Kuba a ve dvanáctkách hájil naše barvy Šimon, který skončil na 18. pozici.

Nedělní krátká nás provedla okolím rozhledny, v úvodu kamenitým svahem, poté přes paseky, vodoteče, kameny až do hustníků a bažinek. Kuba běžel velmi dobře a dokončil závod sedmý, polepšil si i Šimon, který protnul cíl na 15. místě. Stejnou pozici obsadila i Terka v osmnáctkách. Ve výsledcích juniorek Kačku nalezneme za číslem šest. Petr se umístil okolo padesátého místa (z 80). V mužské elitě orazil cíl na 29. pozici Fanda a na 35. fleku Jirka.

Výsledky - ORIS: sobota, neděle

O-news: o závodech, analýza mužské klasiky

OB postupy: klasika, krátká

Grafické výsledky: so, ne

GPS tracking (Fanda běžel s GPS): so, ne

 

Štafety, sprint, štafety

Týden po áčkách na severu jsme opět zamířili na štafety do zvlněných zarostlých lesů v okolí Brna. Naše šestičlenná výprava se objevila hned ve třech štafetách. Já, Fanda a Tomáš jsme vytvořili štafetu v mužích, dvojčata přibrala do ženské štafety Magdu. A hostující Terka bojovala v dorostencích za Hradec.

kade.cz

Sobotní štafety, odehrávající se během dešťových přeháněk, nabídly hodně fárstované tratě, mnoho hustníků, ostružin i nějaký ten rozzuřený hmyz se žihadlem. Výborně běžela Terka, která předávala na druhém místě a přispěla tak k umístění své štafety na bedně. Na druhém úseku podal bezchybný výkon i Fanda, který předběhl 15 soupeřů a vytáhnul naší mužskou štafetu na průběžné čtvrté místo. Nakonec z toho byla pěkná 23. příčka. Holky si vedly také dobře a finišovaly na 14. místě.

Na odpolední sprint jsme se přesunuli na brněnské sídliště, kde nás čekaly náročné tratě plné plotů, zídek, zábradlí i keřů. Nikomu z nás se závod příliš nepovedl, ať už jsme nedočetli nějaké postupy či dohledávky nebo nevytočili zatáčku mezi křovím a měli ruce trn za trnem.

mapa sprintu

 

Nedělní štafety se konaly opět v lesích u obce Košíkov. Tratě byly o trochu delší než předchozí den a tak se již na prvním úseku pole závodníků roztrhalo. Vynikající výkon podal Fanda na prvním úseku, držel se na čele, na radiu byl ve druhé skupince, na divácké již v první společně s dalšími dvěma štafetami, kterým následně v pytlíku cuknul, a tak jsme předávali na vedoucí pozici. Na druhý úsek jsem vyrazil já. Hned cestou na první kontrolu jsem pocítil na vlastní kůži, že zrovna přátelské pouto mezi orienťáky a sršněmi nepanuje. Naštěstí jsem si jako dárek odnesl jen pár žihadel a mohl pokračovat vstříc dalším kontrolám. Předběhly mě pouze štafety Pardubic a Brna a tudíž jsme po druhém úseku drželi 3. místo. Po finiši Tomáše jsme se nakonec usadili na 26. pozici a opět získali body do Českého poháru štafet.

Holky závodily v pořadí Magda, Kačka a Barča. Magda předávala dvacátá třetí, Kačka svým výkonem vytáhla tým na 15. pozici, na které už naše štafeta zůstala i po třetím úseku v podání Barči.

Terka v D18 si opět počínala velmi dobře a své spoluštafetnici na druhém úseku předávala na čtvrtém místě. Nakonec na bednu nedosáhli, ale nemusí smutnit ani za výsledek s bramborovou příchutí.

kade.cz

Výsledky - ORIS: štafety (so,ne), sprint

O-news: Trojboj, trojkombinace, trojzávod u Brna, Lískov(eck)ý oříšek

OB postupy: sprint

Tags: 

Komentáře

Jsou to úžasné výsledky a

Jsou to úžasné výsledky a všem moc gratuluji. Věřím, že jste posílili sebevědomí na víkendovém soustředění na Vysočině a držím všechny palce na příští víkend na MČR v klasice.

Jsem také ráda za opětovné zajímavé články od našeho šikovného zpravodaje Jirky.

Ilona