Podzimní soustředění v Podmoklech

Ve dnech 14.-16.10. jsme vyjeli na Šumavu a užili jsme si tam krásný víkend, hlavně počasí se vydařilo, v sobotu bylo příjemně podzimně, no a v neděli sluníčko na tričko.

V sobotu dopoledne jsme se přemístili do prostoru mapy pod Sedlem a všichni zúčastnění absolvovali orientačně turistický vejšlap za pokladem. Vzhledem k tomu, že jsme měli rodinné týmy a to od úplných začátečníků, mírně pokročilých až po zdatné, byli připraveny tratě pro všechny na míru od Míry. Logistika přípravy byla sice náročná, ale vše se podařilo, hlavně díky Fandovi, který obětavě, v době svého odpočinkového období,

všech 24 fáborků roznesl, pak si oběhl pár vrcholků v okolí a v rámci vyklusávání zas vše sebral a doběhl na ubytovnu.

Naše týmy také moc nebloudili, a všichni si pochvalovali krásný terén a hlavně kamzičí zdolávání kamenů.  Naši nejmenší účastníci, Mája s Kájíkem, také zaslouží velkou pochvalu. Šli jsme tedy bez mapy rovnou k rozhledně, ale byl to pro nás téměř horolezecký výstup. Takže i my jsme si poklad zasloužili.

Po vrcholovém rozhledu, občerstvení a fotu, jsme se skutáleli rovnou k zavřené hospodě. No to zamrzelo, ale co naplat, tak  jsme se vydali k autům a ještě jsme si cestou mohli doplnit tašky hřibama.

Večer jsme trávili u ohně, opékajíce buřtíky a pozorujíc úplněk, děti se bavili světelnými kroužky a dospěláci pak dlouho do noci zpívali při kytaře.

V neděli jsme si ještě vyběhli do strání nad ubytovnou, hráli fotbálek či relaxovali na sluníčku.

Věřím, že všichni odjížděli spokojení a těšíme se na další společné zážitky.

A ještě odkaz na pár fotek:

http://janasil.rajce.idnes.cz/soustredeni_Podmokly/