17. listopad = SMIK

diplom

Mezinárodní den studentstva znamená pro orienťáka jediné a to 60 minut soupeření mezi ním a utíkajícími kontrolami. A jako vždy jsme z toho vyšli úspěšně. Naše pětičlenná skupina ve složení Jana, Karel, Věrka, Martin a Jirka si poradila s jízdním řádem kontrol, sesbírala mnoho bodů a získala i mistrovský titul.

Šampionát se tentokrát konal v pěkných lesích u obce Jevany. Účast byla hojná, 315 závodníků. Běželo se ve velmi pestrém terénu, od rovinatých rychle průběžných lesů přes hustníkové pasáže po kamenité stráně se skalkami.

můj postup - fialová

Můj komentář o průběhu závodu na webu SMIKU:

Jiří Valeš, 1. místo, 41 bodů, naběhal 10,9 km

Kontroly jsem bral v tomto pořadí: 37A, 36A, 35A, 47A, 52A, 45A, 51A, 50B (čekání cca minutu), 39B, 42A, 49B (čekání 2,5 minuty), 44C, 38C, 34A, 43B, 40C (čekání minutu), 32C, 31C, 41C, 48C, 46C

Na startu jsem se rozhodl oběhnout oboru po směru hodinových ručiček, nejdříve sebrat kontroly více rozházené a na závěr si nechat velkou koncentraci kontrol v jižní a západní části mapy, kde se uvidí podle zbývajícího času. Stačil jsem ještě detailně promyslet první čtyři kontroly a následně už bylo odstartováno.

Celkem to šlo hladce, stejné kontroly byly blízko u sebe a tak se člověk mohl rozhodnout na poslední chvíli, kde danou kontrolu zastihne. Snažil jsem se mít dopředu načtené jízdní řády na následující tři kontroly, abych běžel co nejvíce plynule. Až na tři menší čekání se vše dařilo. Asi deset minut před koncem, při pohledu na zbývající kontroly, jsem viděl, že všechny jsou při cestě a mohl bych stačit posbírat všechno.

Nakonec jsem vzhledem k časové tísni vynechal kontrolu číslo 33, což mi mrzí, neboť byla při cestě a chybělo mi přibližně půl minuty na to, abych ji orazil a zároveň stačil dorazit do cíle včas :)

 

Tags: