Konec sezóny neznamená konec...

První víkend v říjnu skončil oblastní žebříček, následující víkend proběhl vrchol sezóny – MČR štafet, klubů a výběrů žactva a co bylo dál?

Tak např 14.  – 15. 10. to byl 43. ročník Vodňanského kapra. Možnosti vyhrát živou cenu neodolalo 5 závodníků z LPM. http://www.vodnanskykapr.cz/

Výrazně vyšší počet závodníků byl následující víkend 20. 10. – 22. 10. na Sklárně. Na podzimním soustředění se sešlo 39 lidí všech věkových kategorií. Páteční večer patřil deskovým hrám, agenty s krycími jmény odhaloval každý aspoň jednou.

V sobotu dopoledne jsme se rozdělili do 4 věkově i výkonostně vyvážených skupin. Jirka pro nás zorganizoval Ruskou ruletu. Každý tým dostal k dispozici mapu s velkým množstvím zakreslených kontrol, přičemž jen na některých byla ve skutečnosti k nalezení cedulka s orienťáckým pojmem. Pak už bylo jen na týmech, jak si rozdělí „práci“ a získají v časovém limitu všechna hesla. Je úplně jedno, který tým nakonec zvítězil, zábavné dopoledne jsme vyhráli všichni.

 

 

Odpolední trénink pro dospělé připravil Matěj. Jmenoval se bludiště, ale byl to spíš masakr. Na mapu okolí Sklárny bylo natištěno schéma, které vytvářelo pravoúhlé cesty a „zdi“. Navíc některé cesty byly slepé. Kromě bludiště tam byly i kontroly, které jsme měli oběhnout právě cestami v bludišti a „nenarážet ani neprocházet zdí“. Z dospělých závodníků absolvovali předepsaným způsobem trať jen 2, a my jsme to nebyli. My jsme se, popravdě řečeno, nedostali ani na první kontrolu. Ale dlouho jsme bludištěm chodili, a když jsme se cca po hodině dostali už na dohled Sklárny z druhé strany, usoudili jsme, že my si to musíme zkrátit a zjednodušit.

    

 

Děti a mládež si ještě v sobotu večer vyzkoušeli noční OB, dospělí navázali na páteční hrací večer druhým kolem a už tu byla neděle dopoledne se štafetami. Týmy byly opět namíchány, každý člen si zaběhl 2 kola. Celý víkend jsme si parádně užili, zaběhali jsme si, utužili kolektiv. Velký dík našim mladým (především hlavní organizátorce Lucce), kteří pro nás soustředění připravili.

Fotky jsou zde: http://janashow.rajce.idnes.cz/OB_na_podzim_2017/

I v listopadu se dalo leccos podniknout. Například hned první listopadový víkend je tradičně spojen s Dušičkami a HROBem. HROB, který mám na mysli, je zkratka pro horský orientační běh. Od klasického OB se liší, především tím, že se běhá po dvojicích, na trochu delších trasách s větším převýšením a na mapách, které mají blíž k turistickým, než orienťáckým. Letošní MČR uspořádal vizovický oddíl a perfektním výkonem se tam blýskla naše dvojice Fanda a Jirka, kteří vyhráli nejtěžší a nejprestižnější kategorii HH.

Viz: http://hrob2017.obvizovice.cz/ a: http://o-news.cz/mcr-hrob-muzske-zlato-do-plzne/

Následující neděli uspořádal Jirka první kolo zimní ligy. Jednalo se o tzv. americké štafety dvojic. Bližší informace zde: /cs/clanek/3796

Další pravidelnou listopadovou akcí je SMIK. Opět je to zkratka, tentokrát pro světově unikátní závod – s migrujícími kontrolami. Proč někteří jezdíme pravidelně na SMIK? Vždy dopředu známe přesný termín – 17. 11. Závod je pro nás vždy dobře dosažitelný, protože se koná v blízkém okolí Prahy. Startujeme i dobíháme všichni najednou, takže na sebe nemusíme čekat. Máme zaručeno, že v lese strávíme maximálně 60 minut – to je totiž limit, který se fakt vyplatí dodržet. Kdo chce podrobnější pravidla: http://www.safka.eu/smik/prav.htm Navíc loni Jirka vyhrál, stal se tedy mistrem světa. Letos mu vítězství uniklo o jedno smolné rozhodnutí, viz: http://www.safka.eu/smik/17.htm Z oddílu se nás letos zúčastnilo celkem 14.

První prosincovou sobotu navázal Petr Stehlík na zimní ligu dalším závodem. Klasické startovní místo – vodárnu nad Globusem, ozvláštnil speciální startovkou, podle které ti rychlejší startovali s handicapem a honili ty pomalejší před sebou. Byla to fakt parádní zábava, navíc Petr postavil super tratě a ještě nám přálo i počasí. Byl to opravdu nádherný den pro 51 lidí. Ještě jednou díky. /cs/clanek/3798

Na prosinec vám všem doporučuji ještě jednu zábavu – soutěž Adventní kalendář na o-news: http://o-news.cz/vanocni-soutez-adventni-kalendar-2017/ Pravda, sice se při ní moc nenaběhá, ale zase se pobavíte nebo i něco nového dozvíte. Doporučuji vyzkoušet následující dny: 18, 23, 11, 19, 13, 8, 22, 10, 16.

Posledními akcemi, na kterých jsme se ještě mohli před koncem roku 2017 vidět, bylo Vánoční posezení především pro děti a jejich rodiče, na kterém Kuba s Luckou a Fandou zhodnotili uplynulý rok, ochutnalo se cukroví, děti dostaly krásné notýsky s plánem OB akcí na další rok, dále generálka na lednovou zimní ligu /cs/clanek/3818 a nakonec tradiční Botokros na Štědrý den, který pořádá VPM http://kosslaviaplzen.cz/vanocni-botokros-2017/.  Ženskou kategorii vyhrála Karolína, Věrka byla třetí. V žákovských kategoriích se prosadili sourozenci Stehlíkovi, včetně toho úplně nejmladšího. https://www.zonerama.com/InnaZayats/Album/4012309

 

Tak hodně zdraví a sportovních úspěchů i v tom letošním roce přeje Jana Šou