West cup 2019

 

V průběhu prázdnin většina závodníků LPM volila jiný program než tuzemské vícedenní závody, Grand Prix Silesie, Orienteering Adventure nebo Bohemie se zúčastnila vždy jen hrstka. Až první závody OŽ podzim v Nejdku nalákaly necelé tři desítky lokoťáků.

Pořadatelé asi chtěli především převýšením dohnat náš schodek přes prázdniny, takže jsme se po stažení tras nestačili divit. Převýšení slibované v popisech a parametrech (řádově 100 – 300 m) totiž bylo ve skutečnosti dvojnásobné. Což nebylo potěšující zejména pro veteránská kolena.

 

         Páteční 1. etapu nemohu hodnotit, protože jsme ji zbaběle a prozíravě vynechali, ale sobotní 2. etapa nám všem dala co proto. Počasí bylo letní a tratě vedly nahoru a dolů brutálními kopci, a ještě zaklackovanými. Tato etapa nikomu, s kým jsem mluvila, žádnou velkou radost nepřinesla.

 

         Nedělní 3. etapa, která je už tradičně netradiční klasika s volným pořadím kontrol a hromadným startem, mě bavila o dost více. Hned na začátku jsem volila úplně jinak než ostatní, asi ne úplně ideálně co do délky i převýšení, ale hlavně jsem nebyla na konci nějakého balíku, čehož jsem se po loňsku obávala nejvíc.

 

         Náročný terén a horko vyhovovaly části našich závodníků, takže si po 3 etapách pro celkové 1. místo došli Kačka Kožíšková v D14, Kuba Stehlík v H14, Sam Weissar v H16 a Petr Stehlík v H35. Sama na stupně vítězů doprovodil ještě Albert Pavlásek (2. místo).

 

         Nejdečtí pravidelně tvoří video ze závodů:

https://www.youtube.com/watch?v=Euut8Qnall0&feature=youtu.be

 

Na stránkách závodu jsou i odkazy na fotky a OB postupy:

 

https://oris.orientacnisporty.cz/Zavod?id=4846