Velikonoce pod Ostaší

Letos jsme vyrazili ladit formu do Broumovského výběžku k Adršpašsko-teplickým skalám. Ráj balvanů, hran i skalek poskytnul skvělý terén pro devět tréninků a deset natěšených orienťáků. Útočištěm nám byly pěkné dřevěné chatky pod Ostaší s výbornou kuchyní.Slunce, skály, co víc si přát!

Jedna z kontrol

Zelený čtvrtek jsme strávili na mapě Chvalečský les, kde jsme odpoledne začali azimuťákem a za svitu čelovek skončili nočním.

Další den byla na programu Závora a spolu s ní dopolední trénink Sběrač-věšák a odpolední přeběhy hran. Kromě strání plných kamenů nás příjemně překvapila vrstva sněhu, která k Velikonocům prostě patří :) Stihli jsme navštívit i bazén v Trutnově, kde jsme si zaplavali a komu nestačilo pocení při vybíhání vrstevnic, tak zavítal do sauny.

Trénink azimuty

Někdy bylo potřeba pořádně mapovat

S víkendem přišlo teplé počasí, a tak při sobotních traverzech u Mirošovských stěn jsme si již užívali sluníčka. Mapa Ježek na žábě zase přinesla krásné skály, zajímavé dohledávky i soutěžní náboj díky americkým štafetám.

Americké štafety dvojic

Někdo mapuje, někdo je vysmátý :D

Také neděle nabídla dvoufázový trénink, nejprve hromaďák a následně kombotech ve Skladě sýrů. Za odměnu jsme se pak vydali do Adršpašského skalního města, kde jsme se pokochali vysokými věžemi, skalními vyhlídkami a vodopádem. Kdo neměl ještě dost, tak se před večeří proběhl po Ostaši.

Překvapení pod Fandovo bundou

překvapení pod Fandovo bundou

Pondělí bylo ve znamení koledování, nechyběl ani beránek a jako bonus před odjezdem jsme si zaběhli na Závoře trať z juniorského mistrovství světa. 

Před tréninkem

před tréninkem

 Po tréninku

po tréninku

GPS postupy z tréninků:

Azimuty (Chvalečský les): originál, celá

Noční (Chvalečský les): originál, celá

Věšák-sběrač (Závora): originál, celá

Přeběhy hran (Závora): originál

Traverzy, seběhy (Mirošovské stěny): originál

Americké štafety (Ježek na žábě):

1 okruh - originál, celá

2 okruh - originál, celá

3 okruh - originál, celá

4 okruh - originál, celá

Hromaďák (Ježek na žábě): celá

Kombotech (Sklad sýrů): originál, celá

Middle (Závora): originál, celá (zatím bez postupů - budou doplněny)

 

 

 

Tags: