Štafety, sprint a klasika od KOSáků

Oblastní závody pokračovaly i ve druhém dubnovém víkendu. KOS Slávia Plzeň připravil na sobotní dopoledne oblastní přebor ve štafetách, odpoledne oblastní přebor ve sprintu a v neděli došlo i na klasiku.

Štafety proběhly navzdory nepříznivé předpovědi za pěkného počasí u vodárny pod Krkavcem. Slávisti připravili na malém prostoru pěkné centrum a v lese zajímavé tratě.  Svá želízka v ohni jsme měli jak v hlavních kategoriích DH21, tak v nejmladších DH12, tak ve veteránské kategorii DH105. V každé kategorii jsme se dostali na stupně vítězů. Věrka, Karolína a Barča ovládly podle očekávání D21 a zvítězily s náskokem 36 minut. Obě první místa v H21 byla naše: Tomáš Č., Petr Suchý a Jirka o pouhých 33 sekund porazili naši druhou štafetu ve složení Kuba, Petr Stehlík a Fanda K. Dařilo se i Kubovi S., Kačce a Vojtovi S. v DH12, kteří se umístili na 3. místě. A vzhledem ke značnému množství týmů, které skončily disk napříč všemi kategoriemi, bylo úspěchem i 4. místo v DH12 pro Viktora, Aničku H. a Filipa H. Ani jedna veteránská štafeta nepatřila mezi favority. Ale jeden posunutý krmelec v lese zmařil šance na medaile dokonce dvou konkurenčních štafet, takže na 2. místě doběhli Pavel D., Kamila a Míra Č. a na Vašíka ml., Janu Šou a Karla zbyla bramborová medaile.

Na odpoledním sprintu se dařilo většině našich zúčastněných závodníků. V kategorii D10 zvítězila Kačka K., v D21 Kačka Š., Barča doběhla v této kategorii třetí. Bronzové medaile získali také Kamila v D35, Eva v D45, Kuba S. v H10, Vašík ml. v H35, Petr W. v H45. V nejobsazenější a nejtěžší kategorii H21 se umístili s odstupem několika málo sekund Jirka na 2. a Fanda K. na 3. místě. Další stříbrné pozice vybojovali Jirka P. v H55 a Filip Č. v HDR.

Víkend zakončila klasika na Radyni. Počasí bylo spíš zimní než jarní, dost nepříjemně foukalo. Radyně stále stojí na kopci, takže ze startu to šlo o dost lépe než do cíle. Většina kategorií zavítala na Andrejšky, takže hlavní volba byla opět zdali „přes“ nebo okolo hlavního hřebene (za mne okolo). Skály a kameny jsou vděčné, paseky zarostlé ostružiním do pasu už méně. Proběhli jsme se pěkně a až na výjimky jsme byli spokojeni s umístěním.

V kategorii D10 opět zvítězila Kačka K., která si užila opravdu vydařený víkend. Moc gratulujeme a přejeme úspěchy i v dalších závodech. Další Kačka (Š.) a Barča také nezklamaly a v D21 obsadily 1. A 2. místo. Neztratila se ani Terka K., která doběhla na stejné trati čtvrtá (ale věkem patří do D18). V dámským veteránských kategoriích jsme bodovaly ještě v D45 – Jana Šil byla druhá a Jana Šou čtvrtá, Věra B. se umístila v D65 na 2. místě.

Naši nejmladší závodníci v H10 si vychutnali pěkné výsledky – 1. místo obsadil Kuba S. a 3. Místo Viktor. Moc gratulujeme i chlapcům a také jim přejeme úspěchy i v dalších závodech. Jirka V. zopakoval na klasice stejný výsledek jako na sprintu. Porazil ho tedy pouze eliťák Matěj z LPU. Těšíme se, že to bude jednou obráceně! Klasika se povedla i oběma Petrům – 4. Stehlík a 6. Suchý. V mužských veteránských kategoriích se prosadili oba Vašíci – mladší v H35 byl 4. a starší v H65 stříbrný.

 

Uvidíme, zda se bude dařit i na dalších závodech, počínaje dnes MČR v nočním OB, příští týden oblastními závody v Aši nebo prvními závody žebříčku A a B za 14 dní.

Fotky jsou zde.

Tags: 

Komentáře