Nejmenší Lokoťáci v Nejdku a na WestCupu

Před posledním prázdninovým víkendem se 17 lokoťáků vydalo do Nejdku na soustředění zakončené třídenními závody WestCup 2017.

Zázemí jsme nalezli v penzionu Anna naproti hasičské zbrojnici, odkud jsme se po zabydlení vydali stinnou zahradou směr Křížový vrch. Na Myším hrádku, zmenšenině nejdeckého hradu od neznámého stavitele, jsme udělali první zastavení a zaběhali si při nošení písmenek při hře SMS. Cestou jsme také poškádlili Jožina z bažin, který nás pak proháněl i další dny. Úvodní den jsme také zahájili sbírání indicií pro Pevnost Boyard pomocí luštění hádanky, na kterou jsme měli čas od snídaně do večerky.

Středeční dopoledne jsme si prošli nejdecké centrum na sprintové mapě a horké odpoledne jsme načali koupáním v nedalekém rybníku Lesík. Studená voda nás brzy vypudila do lesa, kde jsme přes hru Najdi se! a foto-sběr hub došli zpátky do Nejdku. Večer byl zakončen opékáním buřtů a honem na nápadníky v podání královen krásy.

Čtvrteční ráno nás posílili Šitrovi a mohlo dojít na soutěžení o klíče k pokladu pevnosti Boyard. S odpolednem se do Krušných hor přikradlo krušné počasí, což jsme prvně pocítili na tréninku, kde na nás nezbyla suchá nitka.

První závodní den jsme zahájili taktickou přípravou a teambuildingovým pečením toastů. A šlo se na to! V podvečer spolu s ubývajícím deštěm přibývalo závodních zážitků na páteční krátké trati, kterou jsme si také později rozebrali nad záznamy tras.

Sobotní klasika už proběhla za hezčího počasí, což nám dovolilo se v zázemí závodů zdržet o poznání déle než v pátek. Odpoledne pak vyvrcholila hra Pevnost Boyard vítězstvím všech týmů.

Nedělní závod byl u starších kategorií okořeněn o hromadný start a volné pořadí kontrol, před kterým bylo nutné se pořádně rozcvičit.

Byla to fajn akce a těšíme se na další!

Všechny fotky naleznete zde.

 

Kuba

Tags: