Sezóna 2019 zahájena v Obříči a Pekle

Hned třemi závody začala jarní sezóna roku 2019 v ZČO. První dubnový víkend tradičně patří oddílu KOS Slavia VŠ Plzeň. Sobotní dopoledne si závodníci proběhli na mapě Obříč krátkou trať. Terén to byl sakra rejhovatej (cituji z pokynů), ale mimo hluboké erozní rýhy a jiné podobné vrstevnicové legrace dobře průběžný a rychlý.

 

Se záludnostmi tratě, kterou postavil Lukáš Richtr, se spousta členů popasovala velmi dobře a mohla si tak večer pochutnat na výborných koláčích pro vítěze. Z dívek a žen tedy Terezka S. (1. místo v D10), Kačka K. (3. místo v D14), Karolína Š., Věrka a Terka (1. – 3. místo v D21), Jana Šou (3. místo v D45), Jana Šil a Eva (2. a 3. místo v D55), z chlapců a chlapů Šimon S. a David (1. a 2. místo v H14), Jirka P.(1. místo v H55) a Jirka V. (1. místo v T6U, dlouhé trati s redukovanou mapou).

 

Odpoledne proběhl na stejné mapě oblastní přebor štafet. Povedlo se postavit (zásluhou Lucky Š.) dost kvalitních štafet a brali jsme několik zlatých a bronzových umístění. Především v obou hlavních kategoriích, v D21 se závodnicemi Karolínou, Terkou a Luckou Š.(1. místo), v H21 se závodníky Petrem S., Jirkou Val. i Jirkou Viš.(1. místo), Kubou, Tomášem a Fandou S. (3. místo). V HD14 nepřekvapilo 1. místem trio Šimon, Kačka a David (ale potěšilo), výborné bylo i 3. místo v HD12 pro štafetu ve složení Kuba, Terka S. a Egon. Naopak překvapilo 3. místo ve veteránské HD105 pro závodníky, kteří běhali aktivně už před nějakou dobou – Kamil, Petra K. a Smrk.

 

Nedělní klasiku postavila Kamila Richtrová na mapě Peklo nedaleko Plas. Příjezd na krásné shromaždiště ráno trochu zkomplikoval majitel louky, který se domníval, že jde o technoparty. Těžko říct, kde nastala chyba v komunikaci, ale průběh závodu nijak narušen nebyl. Počasí nádherné, na start blízko a doběh přímo na shromaždiště. Některé tratě byly docela drsné, zvlášť ty s kontrolou ve svahu nad řekou Střelou (myslím č. 78), u které se slabší povahy obávaly o svůj život nebo aspoň zdraví.

 

 

Podobně jako v sobotu si na stupně vítězů pro nějakou dobrotu došli:

 

Terezka S. (1. místo v D10), Kačka K. (1. místo v D14), Karolína Š., Terka a Věrka (1. – 3. místo v D21), Jana Šou (2. místo v D45), Věra B. (3. místo v D65), Egon (3. místo v H10), Šimon S. a David (1. a 3. místo v H14),Petr S. (2. místo v H35), Míra (1. místo v H55), Vašík (1. místo v H75) a Jirka V. (1. místo v T6U, dlouhé trati s redukovanou mapou).

 

Povedený víkend se vším všudy.

  

  

 

 

Tags: