Den vítězství bez vítězství

 

Den vítězství jsme mohli skoro oslavit vítězstvím Šimona Stehlíka v brdských lesích. Středu 8. 5. využil oddíl VSP (USK Praha) k uspořádání závodu na krátké trati s centrem ve Všenorech u Dobřichovic. Vzhledem k tomu, že se jednalo o OŽ pro dvě oblasti – Pražskou a Středočeskou a také o nominační závod na Letní olympiádu dětí a mládeže, sešla se dost početná konkurence 50 – 90 závodníků v jednotlivých kategoriích.

 

                Ale naši nejlepší adepti v této konkurenci dobře obstáli. Kromě zmiňovaného Šimona, který až do 5. kontroly vedl, a nakonec obsadil vynikající 2. místo, se v téže kategorii H14 postupně probojoval až na skvělou 8. pozici David Němec. Mezi soupeři ve velmi početné H12 se prosadil i Kuba Stehlík na bramborovém 4. místě. Velmi úspěšná byla i Kačka Kožíšková s 5. místem v kategorii D14. Kačky výkon by se dal popsat jako velmi vyrovnaný, protože jsem u ní jako u jediné závodnice D14 nenašla žádný červeně podbarvený mezičas.

 

                Kromě žactva si D21L zaběhla Věrka, která si 11. místem vylepšila ranking, a Petr skončil v horní třetině nejnáročnější kategorie H21L. My ostatní z LPM jsme potrénovali za krásného počasí v náročném terénu v tréninkových kategoriích, kterých organizátoři nabídli hned sedm. Vybrat si tedy mohl úplně každý, podle svých sil a zkušeností.

 

                Centrum pro více než 1200 závodníků bylo u sportovního centra ve Všenorech. Odsud to bylo hodně daleko na start závodních i tréninkových kategorií (2600m/80m) a celkem daleko to bylo i z cíle (1700m). Cestou ale bylo stále na co koukat, protože jsme procházeli čtvrtí luxusních vil, od prvorepublikových až po současné.

 

                Závod probíhal na svazích Chlumu (445m) a v prostoru tří výrazných roklí – Malé, Studniční a Červené. To znamená, že převýšení rozhodně nebylo zanedbatelné, do některých svahů byl problém vylézt (měla jsem špunty, ne hřeby), naopak dolů to klouzalo značně. Na trati jsme hledali především vrstevnicové detaily, jako konce rýh, údolí, ale také srázky. V prostoru se nacházelo i množství kamenných polí.

 

                Byl to nádherně strávený státní svátek.

 

Stránky závodu v ORISu (je tam i odkaz na fotky přímo z terénu):

 

https://oris.orientacnisporty.cz/Zavod?id=4966

 

 

 

 

 

Tags: