Oblastní závody pod taktovkou KRL a SKV

Poslední květnový víkend uspořádal oddíl KRL v prostoru loňských závodů žebříčku B u Hluboké nedaleko Žihle dvojici závodů. V sobotu se jednalo o mistrovství oblasti na krátké trati a v neděli o klasickou trať.

 

         V sobotu si s námi počasí nepěkně zahrálo. Zatímco ráno předstíralo, že bude nádherně a teplo, takže se většina závodníků vybavila letně, před startem ve 12 hodin se zatáhlo a spustil se docela vydatný liják, který s větší či menší intenzitou vydržel po celý závod. Krátká trať byla namotána na svazích přítoku Střely jižně od Hluboké, užili jsme si kopce dolů i nahoru, kameny, srázky, rýhy i vývraty. Přeborníky oblasti se stali v DH14 Kačka Kožíšková a Šimon Stehlík.

 

         V neděli se počasí umoudřilo, takže jsme si mohli užít i společenskou stránku závodů, tedy se s ostatními závodníky vidět a pohovořit spolu na shromaždišti. Pro klasiku využil stavitel prostor dalšího přítoku Střely tentokrát severně od Hluboké. Ani v neděli jsme nebyli ušetřeni zdolávání příkrých srázů s kamennými poli oběma směry. I v tomto závodě jsme měli zástupce oddílu na nejvyšším stupni vítězů – Terezku Stehlíkovou v D10 a Petra Stehlíka v H35.

 

OB postupy: http://www.obpostupy.cz/scripts/reitti.cgi?act=map&id=1504&kieli=cz

 

http://www.obpostupy.cz/scripts/reitti.cgi?act=map&id=1506&kieli=cz

 

http://oz.kometakrl.cz/

 

         Druhý víkend v červnu nás čekala poslední trojice závodů jarní části oblastního žebříčku. Sobotní dopolední krátká a nedělní klasika měly centrum na nám již dobře známé Vítkově hoře u Karlových Varů, sobotní odpolední sprint se konal v části Karlových Varů Drahovice.

 

         Počasí bylo o víkendu vyloženě letní, což v náročném terénu zas až tolik nepotěší. Krátká trať nás provedla všemi částmi mapy Kolovák, začali jsme v lehčí rovinaté pasáži jižně pod Vítkovo horou, několik kontrol muselo být v hustníkovo-pasekové části, která je podle mého pro tuto mapu typická, a na závěr (kratší či delší) jsme se proskotačili po prudších svazích bezejmenných přítoků říčky Teplé. Krátkou trať nejlépe ve své kategorii zvládli a vyhráli Terezka Stehlíková v D10 a David Němec v H14.

 

         Odpolední sprint se mi moc líbil. Příjemné centrum bylo u Gymnázia v Drahovicích, kde se ve stínu pod stromy dalo přečkat horko, start nedaleko a cíl taktéž. Prostor pro sprint byl velmi pestrý – od klasických rodinných domků, přes sídlištní paneláky rozličného půdorysu a s průchody, areál školy se sportovištěm a různými ploty po park a zeleň s cestičkami, rybníčky, křovím, prolézačkami a jinými záludnostmi, to vše navíc ve svahu. Ani ve sprintu nezklamala Terezka Stehlíková a obsadila v D10 další 1. místo, stejně jako Kuba Stehlík v H12.

 

         Zato nedělní klasika pro mě byla za trest. Už na první dvě kontroly jsem netušila, která volba by mohla být ta nejméně bolestná… Tak hnusně zarostlý svah už jsem dlouho nepřekonávala. Dalších několik kontrol bylo opět přes svahy, nahoru, dolů, nahoru, dolů, pak byl chvilku klid a závěr vedl okolo na severu nepříjemně zarostlé Vítkovy hory. U předsběrky jsem ještě nechtěla zatvrzele pochopit, kde je kontrola a kde jsem já, takže jsem tam měla zbytečně dlouhý zásek.

 

         Nicméně i tak se závod povedl – jak jinak než Terezce Stehlíkové v D10, Ivě Pechové v D35, Janě Šilhavé v D55, Davidu Němcovi v H14 a Vaškovi Bohuslavovi v H75. Všichni jmenovaní zvítězili.

 

         Ve všech popsaných oblastních závodech bodovali i další závodníci na jiném než prvním místě. Namátkou stáli na stupních vítězů aspoň jednou třeba Kačka Dvořáková, Lukáš Tříska, Sam Weisser, Eliška Šafránková nebo Šimon Stehlík ze žactva a dorostu, a také samozřejmě leckteří veteráni. Konkrétní výsledky jsou k dohledání v ORISu.

 

https://oris.orientacnisporty.cz/Zavod?id=5022

 

https://janashow.rajce.idnes.cz/Oblastni_zavody_KRL_a_SKV

 

 

 

Tags: