oddílové soustředění mladších žáků

Ve dnech 11. – 13.11.2022 jsme uspořádali oddílové soustředění pro mladší žáky v Podmoklech u Sušice. Protože letos začalo chodit docela dost nových dětí, měli jsme takovou představu, že by bylo fajn, aby přijeli i s rodiči a byl to hlavně seznamovací víkend. Myslím, že se toto povedlo na 120 procent. 

Ilona s Mírou připravili sportovní program. V sobotu dopoledne si všichni vyzkoušeli takový malý horský orienťák, cca 8 km s deseti kontrolami. Odpoledne jsme si po skupinkách zahráli venku kuličky, Krále, upravený pétanque a discgolf.  Celý den bylo nádherné slunečné počasí a vše jsme si moc užili. 

Po setmění na děti čekala noční výprava s čelovkami do blízkého lesa, kde na ně u ohýnku čekal Míra s Kájou a také úkol naučit se básničku a po návratu nám ji zarecitovat. 

Večery byly věnovány deskovým hrám, ale i povídání s rodiči o všem, co se týká orientačního běhu a našeho oddílu. 

Hodně času ale i trávily děti samostatně, ani nevím, co všechno hrály, občas jsme někoho objevili ve skříni či pod postelí, zřejmě při schovce a s nadšením líčily hru na upíra. 

V neděli dopoledne měla Ilona připraveny orientační hry na procvičení mapových značek a světových stran a vrcholem byl miniorientační závod v bludišti. Nejdříve tréninkově a pak následovaly štafety, 4 dětské a 3 dospělácké, aby si užili i rodičové. Děti mohutně fandily a byl to perfektní závěr tohoto víkendu. 

Ještě přikládáme odkaz na fotky a pár videí, ať se sami můžete podívat, jak jsme se tam měli. Vaše fotky můžete přidat.

Věřím, že se to všem také líbilo a už teď plánujeme další soustředění, na které bychom rádi pozvali i další, nejen dětské členy našeho oddílu.

 fotky: https://drive.google.com/.../1xOS8WDI0eUlNom0lHkC0UAdtUMX...

 

Jana