Jarní trojúhelník 2023

Květnové závodní víkendy zahájil již 36. ročník Jarního mariánskolázeňského trojúhelníku a nalákal přes 30 lokoťáků. Příjemnou atmosféru na loučce na severním konci Mariánských Lázní nedaleko Lesního pramene, kde bylo shromaždiště pro všechny 3 etapy, podpořilo krásné slunečné počasí.

Hned dopoledne nás čekal zajímavý sprint. Začínali jsme v lesoparku v okolí hřbitova, podběhnutím silnice jsme se dostali do atraktivní části Sadů Václava Skalníka a kolonády, na závěr jsme si museli vyběhnout kopeček do parku v okolí Lesního pramene. Někteří měli problém hned na mapovém startu s měřítkem, takže odbíhali v jiném směru než měli a chtěli, někteří se nechali rozptýlit lázeňskými hosty, stánky, pestrobarevnými záhony nebo něčím úplně jiným, takže běželi úplně na druhou stranu, někteří měli problém v závěru se stoupáním, prostě oblastní přebor ve sprintu, jak má být. Ti, co udělali nejméně chyb a měli nejvíce fyzických sil, stanuli na stupních vítězů a někteří se stali přeborníky oblasti. Skvělá byla naše děvčata v D10F Marie Kodýtková (1.) a v D16 Terka Stehlíková (1.), nezklamal ani Láďa Čepička v H45 (3.) nebo Vašík Bohuslav v H75 (2.).

            Několik hodin odpočinku mezi sprintem a odpolední krátkou využila většina závodníků k odpočinkové procházce v okolí Zpívající fontány mezi krásně upravenými záhony a lázeňskými hosty nebo k posezení v improvizovaném občerstvení v bývalém Lesním mlýnu u shromaždiště.

            Krátkou trať stavitel Pepa Milota naskládal v poměrněm malém prostoru na svahu Duncanovy vyhlídky a v údolí Úšovického potoka s doběhem na shromaždiště. Začátek ve svahu byl docela fyzicky náročný, zvlášť po dopoledním sprintu, v jednom místě vedly některé tratě i nahoru nebo dolů nějakým bývalým lomečkem, po povinném přeběhu přes pozemky soukromého objektu se pak dalo zabloudit v zarostlém a bažinatém okolí potoka.

Že dopolední výsledek nebyl náhoda, prokázala obě děvčata, Marie v D10F i Terka v D16, protože opět svoji kategorii vyhrála, Láďa v H45 si o jedno místo polepšil a Vašík v H75 pohoršil.

            Poslední etapa – klasika – proběhla v neděli dopoledne. Stejně příjemné shromaždiště, stejně slunečné počasí, stejně nádherné stromy a rozkvetlé kytky, dva různé starty pro delší a kratší tratě. I na klasice jsme zpočátku museli stoupat, a protože v centru mapy byla vodárenská nádrž Mariánské Lázně, na mapě byla spousta modrých čtverečků (na některých i kontroly), ale také potůčků, vodotečí a podobně. Sběrka a doběh podobně jako na krátké až na shromaždiště. Stejně jako v E2 se umístil Láďa i Vašík, Marie byla 3., ve stejné kategorie v D10F se povedlo umístit Barboře Nové (2.).

            Celkově zvítězila v kategorii D10F Marie Kodýtková, stříbrní byli Láďa Čepička v H45 a Vašík Bohuslav H75.

Tags: